Hoe maak je van 2020 jouw beste jaar ooit?

By Carla | Leiderschap

dec 06

Stel jezelf de juiste vragen om 2020 tot een succes te maken.

John C. Norcross, een van de onderzoekers aan de University van Scranton, benadrukt het belang van het visualiseren van je doelen en jezelf helemaal voor te bereiden op dat doel door gerichte actie te nemen. Want visualisatie is leuk, maar als het daarbij blijft kom je natuurlijk geen stap vooruit en dan blijft je plan een fantasie. Het boek van Norcross, Changeology (verandermanagement), beschrijft een van de beste, eenvoudige strategieën om doelen te bereiken. Hij is beroemd om zijn onderzoek naar de meest succesvolle mensen die elk jaar de meeste voornemens weten te realiseren… Begin nu met het plannen van 2020 door jezelf de volgende vragen te stellen, aanbevolen in het boek van Norcross:

1. “Wat wil ik echt bereiken of veranderen?” Norcross geeft aan hier echt de tijd voor te nemen zo lang als nodig is om deze vragen te beantwoorden (soms duurt het dagen of zelfs weken)

2. “Ben ik klaar om de veranderingen aan te brengen die nodig zijn om een ​​nieuw doel of gedrag na te streven?” Zo niet, zoek dan een kleiner doel waartoe je bereid bent om dat aan te pakken. Kleine doelen die je volbrengt geven je het vertrouwen dat grotere doelen ook mogelijk zijn.

3. “Wat motiveert mij om actie te nemen?” Je hebt een duidelijk omschreven plan nodig, met een duidelijk omschreven voordeel zodat je gemotiveerd bent om er moeite voor te doen.

4. “Is mijn verlangen groter dan mijn weerstand?” Zo niet, kies er dan eerst voor om je te zorgen dat je de weerstand wegneemt want die ondermijnen je verlangen. Vraag je af: “Wat gebeurt er als ik mijn doel niet bereik?”

5. “Raak ik opgewonden van het doel?” Je kunt iets wel willen met je hoofd maar als het je hart niet raakt, zul je de motivatie verliezen zodra het moeilijk wordt of je obstakels tegenkomt.

6. “Gaat mijn verlangen echt over mij?” De kans is kleiner dat je je doel bereikt als je het voor een ander doet.

7. “Kan ik iets meten om mijn voortgang bij te houden?” Doordat je ziet dat je vooruitkomt, blijf je gefocust op je doel, en elke stap in de goede richting stimuleert de motivatiemodus in je brein. Dat geeft je een goed gevoel.

Neem deze challenge aan, ga aan de slag. Liefst samen met anderen. Motiveer, stimuleer en inspireer elkaar met je doelen. Spreek je doel uit en koppel er een datum aan wanneer je het bereikt wilt hebben. Maak afspraken met jezelf dat je volhoudt zelfs als het lastig is, dat je opstaat nadat je gevallen bent. Want dat je uitdagingen tegen zult komen op je pad, dat is iets wat zeker is.

Schrijf daarom alvast de belangrijkste obstakels op die je kunt tegenkomen en vervolgens de strategie die je zult gebruiken om die obstakels te overwinnen. Jij gaat dit doen, ik heb er alle vertrouwen in en wens je alvast een fantastisch 2020 toe! Dat al je wensen en doelen mogen uitkomen, succes en ga ervoor!

About the Author

Carla heeft een missie: Minder eenzaamheid in de wereld. Als er veel stress is in een bedrijf, is het verzuim hoog, zijn medewerkers uit verbinding en voelen zich alleen en dat kost het bedrijf omzet. Dat wil ik graag voorkomen. Ik help leiders enorm goed voor hun teams te zorgen, zodat ze een winning team en happy clients krijgen. Dat bespaart ze tot wel 10% of meer op hun verzuimkosten wat meer winst oplevert. Win-win situatie dus!