35% van het verzuim is Stressgerelateerd en in tijden van crisis stijgt dat % nog harder   

Het is de hoogste tijd om alle zeilen bij te zetten om je beste talenten gezond en vitaal aan boord te houden. Zodat ze tijdens deze recessie niet bij je weglopen. Zeker in deze tijd is het extra belangrijk om enorm goed voor je mensen te zorgen. Preventief tools aanbieden zodat je mensen niet uitvallen is cruciaal om hen te helpen met hoge stress en werkdruk om te gaan. 


De beste Werkgevers van NL zien dit juist als kans. Zij laten hun medewerkers bv niet nutteloos thuis zitten tijdens het Coronavirus maar investeren in hun persoonlijke groei zodat hun winnende teams gezond en vitaal aan het werk blijven. En diezelfde beste werkgevers zorgen enorm goed voor hun medewerkers terwijl ze topprestaties leveren in crisistijden. Wanneer jij nu niets doet en afwacht, is dat een gemiste kans en achteruitgang voor jezelf, je medewerkers en je winst. 


Robert-Jan directeur van een zorgorganisatie nam contact op met mij juist in Coronatijd omdat hij iets extra's voor zijn hardwerkende mensen wilde doen. Dat zij extra lang blootstaan aan veel stress en hoge werkdruk baarde hem zorgen. Hij vroeg mij wat hij kon doen. Hij investeert in een preventieve aanpak zodat mensen de tools krijgen die hen overeind houdt in deze uitdagende tijden. Want we zijn allemaal enorm goed in het zorgen voor anderen, maar we hebben nooit geleerd wat we kunnen doen om enorm goed voor onszelf te zorgen. 


Het is nu de hoogste tijd om je medewerkers de handvaten te geven die broodnodig zijn om overeind te blijven staan, zeker wanneer er zoveel angst en stress heerst in tijden van onzekerheid. 


Misschien herken je dit:

 • Zie je stress en werkdruk met de dag toenemen bij je mensen?
 • Voel je je overweldigd door alles wat op je bordje ligt (zowel thuis als op het werk)?
 • Dat je mensen achter de feiten aanrennen, van de ene bijeenkomst in de andere en het lijkt alsof de echt belangrijke zaken blijven liggen?
 • Dat je al moe je bed uitkomt en dan moet de dag nog beginnen? 
 • Klaagt je omgeving er ook over dat je 's avonds doodmoe thuiskomt en er niets meer uit je handen komt, laat staan dat je zin hebt om nog iets leuks te gaan doen?


Dan is het zaak om enorm goed voor je mensen te gaan zorgen en daar de focus op te leggen. Zodat zij hun werk met plezier doen en enthousiast en gemotiveerd blijven. Want je wilt je beste talent niet kwijt raken aan de concullega.


Wellicht dat je:

 • Merkt dat het steeds lastiger wordt om gemotiveerde en bekwame medewerkers aan te trekken en te behouden? 
 • De verzuimcijfers ziet oplopen en je medewerkers steeds vaker hoort klagen over hoge werkdruk en stress in het team? 
 • Ziet dat je (collega) managers vooral aan het brandjes blussen zijn en amper toe aan hun eigen werk toekomen?
 • Denkt dat ze minder productief zijn  en 's avonds doodop thuiskomen?
 • Dat zelfs ook aan de sfeer in het bedrijf proeft?

Werk aan de winkel en de hoogste tijd om enorm goed voor je medewerkers te gaan zorgen en daar de focus op te leggen. Zodat je de Beste Werkgever wordt die ze zich kunnen wensen, enorm trouw aan je zijn en je beste ambassadeurs worden.

Wanneer jij bekend staat als De Beste Werkgever in jouw branche dan zullen enthousiaste talenten vanzelf op je pad komen en hoef je nooit geen dure aquisitie meer te doen. Wie wil er nu niet werken bij de Beste Werkgever?


De feiten liegen er niet om: Bij de Beste Werkgever is het ziekteverzuim laag, gemiddeld 2% lager dan bij de rest van de bedrijven in NL. Zij hebben net zoveel, soms zelf meer werkdruk en stress maar hebben er geen last van omdat ze meer veerkracht hebben en flexibeler zijn. Daardoor zijn ze veel productiever en creatiever. Deze feiten zuigen we niet uit onze duim maar zijn de keiharde realiteiten die uit de jaarlijkse onderzoeken bij de Beste Werkgevers van NL telkens weer opnieuw naar voren komen. 


Wil je ook tot de beste van NL behoren en zo'n winning team krijgen? Lees dan snel verder


Ontdek hoe ook jullie Beste Werkgever van NL kunnen worden

 • Zodat je je nooit geen zorgen meer hoeft te maken over het aangetrokken van voldoende gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers, omdat ze in de rij staan ​​om voor je te komen werken
 • Zodat je winnende teams krijgt die veel minder laatste hebben van werkdruk en stress waardoor je verzuim omlaag vliegt
 • Je medewerkers enorm flexibel en bevlogen zijn omdat ze samen de schouders eronder zetten wanneer het nodig is
 • Omdat ze weten dat zoiets tijdelijk is omdat ze samen langetermijn oplossingen bedenken om soortgelijke uitdagingen in de toekomst voor te zijn
 • Je managers productief en effectief zijn 
 • Meer denktijd hebben om vernieuwende zaken op te zetten
 • Jullie klanten enthousiaste fans zijn van je bedrijf
 • Dat de klanttevredenheid nog nooit zo hoog geweest is

Hallo, ik ben Carla Boone en samen met mijn team is de onze missie om leiders te helpen enorm goed voor hun mensen te zorgen waardoor hun team winning wordt en veerkrachtig blijft. Hiermee kunnen ze stress aan, zelfs in tijden van crisis.


Wij helpen bedrijven de Beste Werkgever van hun branche te worden en zo de verzuimkosten met wel 10% of meer te verlagenBeste ondernemer / manager / kartrekker, 

Het probleem van jullie (te) hoge ziekteverzuim, teveel werkdruk en stress zit hem in het feit dat veel werkgevers de verkeerde focus hebben. Hun focus ligt namelijk op de klanten, omzet en winst. 


Terwijl de focus op je medewerkers gericht zou moeten zijn, altijd!


Ik leg het even uit: de afgelopen decennia lag de nadruk bij bedrijven op het maken van zoveel mogelijk omzet en winst. De klant tevreden houden, want dat doet de omzet stijgen toch? Herken je dat?


Het is niet jouw fout en je bent niet de enige. Maar realiseer je dat je boot misloopt als je je daarop blijft focussen.

Alle Beste Werkgevers van NL hebben dat goed en op tijd begrepen: zij zijn enorm goed voor hun medewerkers gaan zorgen zodat die op hun beurt weer ontzettend goed voor uw klanten zorgen. En doordat de klanten zo tevreden zijn, stijgt je omzet en winst en zijn de stakeholders blij.  


Eigenlijk heel simpel toch? Maar hoe doe je dat dan: enorm goed voor je mensen zorgen? Want de meeste werkgevers denken dat ze dat automatisch doen door een goed salaris te betalen of een auto van de zaak. Nu blijkt salaris maar een tijdelijke motivator te zijn, na 1 van 2 maanden zijn medewerkers namelijk alweer gewend geraakt aan een hoger salaris of die auto voor de deur.

Het verschil zit hem in hele andere dingen dan je op het eerste gezicht zou denken en daarom hebben we een compleet programma op maat gemaakt, hoe je dat simpel en slim kunt inzetten in je bedrijf. 


Door de vele gesprekken met De Beste Werkgevers van NL hebben we een aantal effectieve technieken en tools uitgelicht die maken dat je de Beste Werkgever wordt die je maar kunt zijn. Vanaf nu staat je medewerker op numero uno en dat blijft zo!


Want het is geen hogere wiskunde: Blije medewerker = Tevreden klant = Meer winst


Het blijkt dat bij de Beste werkgevers het verzuim lager is, waardoor werkdruk en stress veel lager zijn. Hoor je niet bij de Beste dan liggen die cijfers beduidend hoger en die zullen de komende jaren alleen nog maar verder stijgen, is de verwachting. Zeker in tijden van crisis!

 

Laten we eens kijken naar de stijging van de verzuimcijfers door werkstress volgens onderzoeksbureau TNO/CBS:Nu je dit weet, waar leg je dan  de focus op als drukke ondernemer?


De realiteit is dat je niet vooruit gaat als je met de verkeerde tactieken en strategieën gaat werken. Zeker niet in tijden van crisis, zoals nu.

Lijkt dit een droom voor je?

 • Je hebt een keigoed product of dienst waarover je klanten helemaal lyrisch zijn. Het lijkt wel of heel NL het wil hebben;
 • Je medewerkers zijn echte talenten: gedreven, gemotiveerd en superenthousiast om elke dag hun beste werk te leveren;
 • Een fantastische sfeer waar iedereen zich als een vis in het water voelt: eigen verantwoordelijkheid en de creatiefste ideeen komen boven; 
 • Je verzuimkosten zijn superlaag en daarvan doen jullie samen leuke dingen en geef je jouw mensen extra bonussen. 


Waardering is 1 van de basisbehoeften

van ieder mens, maar weinig werkgevers

doen het consistent 

Wanneer mensen zich gewaardeerd voelen, gaan ze harder en presteren ze beter. Waardering is de turbo van elke medewerker. Toch zijn er maar weinig werkgevers die dat op een goede manier doen. Beste werkgevers weten precies hoe en wanneer je dat doet.  


Als je mensen langdurig blootstaan aan werkdruk en stress en ze voelen geen waardering dan is burn-out bijna onvermijdelijk en de verzuimkosten die daarmee gepaard gaan, kunnen oplopen tot wel 120000 euro per geval!

Veel mensen weten het niet en hebben het zelf vaak niet in de gaten dat ze chronische stress opbouwen. Als iemand langdurig blootstaat aan stress is de kans bijna 100% om  in een burn-out te belanden ...


Ikzelf was zo iemand. Als boerendochter was hard werken er met de paplepel in gegeven. Gewoon doorgaan, ook als je een pijntje voelt. Als je langere tijd hard werkt en slecht voor jezelf zorgt (lees: niet voldoende rust neemt en naar signalen van je lichaam luistert) en geen waardering krijgt voor je harde werk, kan het zomaar gebeuren dat je ineens stil staat en dan kost het de werkgever veel geld. Vandaar dat het mijn missie om enorm goed is voor je mensen te zorgen, zodat je weet hoe je snel grip krijgt op werkdruk en zorgt dat het niet chronisch wordt. Echt in verbinding zijn met je mensen zodat ze weten hoe belangrijk hun bijdrage aan het grote geheel is, is daarbij cruciaal.


Ik zag het verband en ging op zoek naar antwoorden, tools en manieren om werkgevers te helpen hoe ze enorm goed voor hun mensen kunnen zorgen. Want het klinkt simpel maar dat is het voor vele werkgevers helaas niet. Vele onderzoeksrapporten analyseren zoals die van TNO en CBS, interviews met succesvolle bedrijven met en laag ziekteverzuim en weinig werkdruk en stress en dagenlange online onderzoeken en Podcasts met de Beste Werkgevers van NL gaven mij een aantal verrassende inzichten. En zo werd voor mij het plaatje steeds duidelijker.

Je bedrijf hoeft niet ziek te zijn om beter te worden


Bijna niemand is namelijk bezig met enorm goed voor hun mensen te zorgen en zo werkdruk en stress te voorkomen. De meeste bedrijven richten zich op het blussen van het merk als het pand al volledig in de fik staat. Voorkomen is beter dan genezen! Je bedrijf hoeft niet ziek te zijn om beter te worden! Je medewerkers hoeven niet ziek te zijn voordat je beter voor ze gaat zorgen! Echt niet!!


Waarom  geld verspillen aan verzuimkosten? Dat geld kunnen bedrijven toch veel beter investeren om hun bedrijf echt beter te maken? Met een integraal en strategisch concept voor iedere schakel binnen het bedrijf. Iedereen is even belangrijk en je doet het met zijn allen!

To-do list


57% van de beroepsziekten wordt

veroorzaakt door de psyche


Dat is schrikken he? We laten onze fysieke fitheid testen bij de sportschool. Gaan met onze auto naar de garage voor de jaarlijkse APK. Geven onze productiemachines regelmatig preventief onderhoud, waarvoor we vaak zelfs een eigen TD afdeling hebben. En wat doen we met ons kostbaarste goed: de mentale fitheid van onze medewerkers zodat ze met plezier aan het werk blijven? Juist ja, daar doen we niets mee totdat het fout gaat en ze zich ziek melden. 


Zeker in onze overvolle maatschappij van vandaag de dag, waarin we overal en altijd bereikbaar zijn, op Social Media onszelf laten zien, contact met familie en vrienden moeten onderhouden. Veel mensen geven aan de druk, druk, druk om te hebben en lijkt geen einde te komen aan onze to-do lijst.


Als werkgever heb je daar je verantwoordelijkheid in te nemen, omdat het anders op jouw bordje beland in de vorm van een ziekmelding en de daarbij behorende kosten. EN DAT WIL JE NIET...


Even logisch nadenken:


Wat doe jij nu om enorm goed voor je mensen te zorgen? Wat doe je preventief om dat steeds groter wordende probleem van werkdruk en stress bij de kladden te vatten, voordat het een onoverkomelijk probleem wordt?


En laten we eerlijk zijn: Het draait allemaal om het geld. Misschien voel je daarin je verantwoordelijkheid nog niet, totdat het op je bordje ligt. 

Wil jij dat afwachten en ben je liever reactief? Of ben je de problemen liever voor en ben je pro-actief?

Stel je wacht af en je ziekteverzuim stijgt de komende jaren van 4% naar 6%  of van 6 naar 8% (dat gebeurt namelijk als je nu niets doet, die garantie heb je volgens TNO/CBS). Hoeveel geld gooi je dan in de sloot om die extra 2% aan verzuimkosten te betalen aan je zieke werknemers? Plus de kosten die je hebt om die medewerkers te vervangen? Je boetes voor medewerkers die uitstromen naar WIA etc. nog niet meegerekend. 


Welke droom zou je van deze te besparen kosten kunnen laten uitkomen? Misschien wel samen met je medewerkers? Hoe zou dat voor je voelen?

Nu investeren in een duurzame oplossing, betekent straks: kosten besparen! 

Vaak hoor ik ondernemers zeggen dat zij niets kunnen doen aan het stijgende ziekteverzuim. En dan noemen ze de redenen op waarom Jantje, Pietje, Marietje ziek zijn. Als je weet dat 57% daarvan gelegen is aan de psyche, dan snap je ook dat je daarin de kracht zit om te investeren. No time (and money) to waste

De nummer # 1 fout die 95% van de bedrijfseigenaren maakt ..

Kijk maar eens om je heen en je zult zien dat 95% van de bedrijven steeds dezelfde fout maken..


Ze doen niets aan preventie. Laat staan dat ze een heel arsenaal aan zaken doen om enorm goed voor hun mensen te zorgen. 


Ze wachten liever af tot de verzuimkosten de pan uitrijzen.


Zijn liever reactief dan pro-actief, werken curatief in plaats van preventief


Dit kost te veel tijd en vooral geld en het gaat bovendien niet werken.


Het heeft mij jaren gekost om die code voor bedrijven echt te kraken. Die tijd heb je waarschijnlijk niet. Je hebt het als ondernemer druk genoeg om je business te runnen.


Als jij het belang inziet om enorm goed voor je mensen te gaan zorgen. Als jij het je medewerkers gunt om snel grip te krijgen op werkdruk en stress, zodat ze meer gedaan krijgen in minder tijd, creatiever en productiever zijn, jullie verzuimkosten verlagen, en als bonus nog een leukere sfeer krijgt ook?Een winnend team ben je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen

Zijn jullie bereid het werk te doen, wat is nodig?


Dan is het belangrijk dat je niet blijft afwachten tot de storm overwaait maar dat jullie de juiste stappen gaan zetten om te zorgen dat je medewerkers supersnel grip krijgen op stress.


Maar ook productiever worden in plaats van naar die eindeloze to-do lijst te blijven staren en in de angst van tijdtekort te blijven steken zodat je nog minder gedaan krijgt. 


Maar hoe doe je dat, want het werk stapelt zich op en de to-do lijst wordt steeds groter?


Daarvoor hebben we de Beste Werkgever formule voor de managers ontwikkelt en de winning team methode speciaal voor de medewerkers.  


De eerste stap in onze methode is scherpstellen. Het is megabelangrijk dat jullie belangrijke keuzes maken over het bedrijfsfundament. Want is jullie 'waarom' nog up-to-date? Is jullie visie simpel en concreet en bij elke medewerker bekend? Wat beloof je jullie klanten? En wat aan je medewerkers? Welke waarden vinden jullie belangrijk? Sluiten je medewerkers en klanten daarop aan? De wortel die onder het verzuim, de werkdruk en stress verborgen zit, ontrafelen en blootleggen.


Met andere woorden, je moet weten welke stappen je daarin zet, in de juiste volgorde en op het juiste moment.


En daar helpen we jullie bij: want als je mensen dagelijks bloot staan aan een gevoel van tijdsdruk en angst waardoor de stresslevels hoog oplopen, niet kunnen stopzetten dan gaan ze nog harder werken en krijgen ze nog meer stress. En voelen ze zich alleen op de wereld omdat ze anderen niet willen laten zien, dat ze het moeilijk hebben.


Enorm zonde!


Je zult op tijd actie moeten nemen om het tij op tijd te keren.


Gelukkig is het mogelijk om op korte termijn preventief aan de slag te gaan en enorm goed voor je mensen te gaan zorgen binnen jouw bedrijf, voordat stress je bedrijf gaat leiden in plaats van andersom.

Winning team formule

Stress is niet je vijand, maar je vriend

Stress bij medewerkers heeft iets te vertellen, er is iets aan de hand wanneer stress chronisch wordt. En door stress als goede raadgever te zien, een seintje dat er iets moet veranderen, ga je er anders naar kijken. 


Hoe je medewerkers snel grip krijgen op stress en productiever worden dan ooit. 


Je hoeft alleen maar de stappen van de Winning team methode te implementeren en je gaat resultaat behalen.


Een kind kan de was doen!


Maak daarom ook zeker gebruik van mijn inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in consultancy en trainen van teams op het gebied van kwaliteit en doelmatigheid. De laatste jaren heb ik me verder gespecialiseerd in goed werkgeverschap en stressleiderschap.


Wanneer je deze aanpak gaat volgen en het hele bedrijf doet mee, dan zul je een cultuurshock beleven. Mensen gaan fluitend naar hun werk, worden productiever, hebben creatievere ideeen. Simpelweg omdat ze de waardering voelen die ze zo nodig hebben. Het is namelijk 1 van onze basisbehoeften om gewaardeerd te worden waardoor ze zich de moeite waard voelen.  Jij investeert in hen, door enorm goed voor ze te zorgen. Dan ga je wonderen meemaken, je medewerkers gaan toveren en krijgen vleugels.


Ben jij er dan ook klaar voor om meer klanten te krijgen door je bedrijfscharisma te verhogen? Mega-aantrekkelijk te worden voor nieuwe medewerkers? Je concurrentie compleet te verslaan met ijzersterke klantbeloften?


Jullie zullen de omzet zien stijgen en de verzuimkosten drastisch verlagen met minimaal 10%!


Dat je daadwerkelijk boven het "maaiveld" met kop en schouders uitsteekt in jullie branche!


Meld je dan aan voor een gratis Beste Werkgever Quickscan waarin we met je doorlopen hoever jullie staan in het Beste Werkgeverschap en waar de winst te halen valt voor jullie!Energiemanagement is een essentieel onderdeel van de Winning Team formule


Ik hoop dat 1 ding duidelijk is geworden voor jou: Enorm goed voor je mensen zorgen is een absolute noodzaak! Het hoe en wat je kunt doen, vereist expertise die maar weinig mensen in huis hebben. Jij bent een kei in jouw vak en wij zijn een kei in Beste Werkgeverschap. Dus laten we samenwerken!

Door met ons te gaan samenwerken zorg je niet alleen keigoed voor je mensen, je geeft ook tools voor hoe ze beter voor zichzelf en hun omgeving kunnen zorgen. Je krijgt er een gratis coach bij waar medewerkers elke week terecht kunnen met al hun vragen waar ze tegenaan lopen. Daarnaast vinden ze in hun online omgeving alles op het gebied van zelfzorg, werkdruk en stressverlagers, omgaan met allerlei uitdagingen in je leven op alle gebieden in je leven zoals geldproblemen, relatieproblemen etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het vinden en leren in onze online-omgeving. En komen ze niet aan, dan kunnen ze wekelijks online een coach raadplegen. Mooier kunnen we het niet maken, wel nuttig. Wij zorgen voor de kennis hoe jij peilsnel Winnende teams in je bedrijf krijgen zodat zij op hun beurt beter voor jouw klanten kunnen focussen. Wat zorgt voor meer omzet voor je bedrijf. 


Bedenk dit:

 • Medewerkers melden zich steeds vaker ziek door stress, maar liefst 57% van de ziekmeldingen is stressgerelateerd en zorgt voor een groot deel van je verzuimkosten
 • Je verzuimkosten gaan met minimaal 10% omlaag  door strategisch stressleiderschap op de juiste manier om te gaan toepassen.
 • Je bouwt aan een fijne bedrijfscultuur met een hoge medewerker- en klanttevredenheid!


Dit programma is de beste investering die je op dit moment kunt doen. Kom nu in actie en investeer in jezelf, je medewerkers en de groei van je bedrijf!

Gratis Winning Team Scan:

Bespreken of dit is wat jullie nodig hebben?

Klik hieronder op zo'n gratis Quickscan in plannen met ons team en we spreken elkaar snel.

Meld je nu aan voor de Winning Team scan

Reserveer direct je plaats in onze agenda en krijg inzicht in waar jullie staan ​​in het Beste Werkgeverschap

Stresspreventie.nl - Langeville 19 - 4401 GL Yerseke 

KvK nummer: 52689352 BTW ID: NL001735539B35  
Algemene Voorwaarden  -  Privacybeleid  -  Disclaimer  - Contact
 

DISCLAIMER: Genoemde resultaten op deze pagina zijn voorbeeldresultaten van klanten. Die resultaten geven geen garantie voor jullie, op geen enkele wijze wil ik impliceren dat je deze resultaten gegarandeerd zult bereiken. Jullie resultaten hangen af ​​van vele factoren waaronder maar niet uitsluitend; het nemen van eigen verantwoordelijkheid, de inzet, constitentie, ervaring en werkethiek. Alle vormen van bedrijfsvoering komen met bijbehorende risico's naast een enorme hoeveelheid consistente inzet en actie. Als je niet bereid bent het werk te doen wat hiervoor nodig is, dan is dit niet voor jou.


Deze site is geen onderdeel van Facebook en / of Google Inc. Waar wordt deze website op geen enkele door Facebook en / van Google bekrachtigd. FACEBOOK is een merknaam van FACEBOOK, Inc.